Tuesday, March 15, 2011

My Live : Update..update..update!!!

Lame beno x mengupdate blog ni..sibuk sibuk laggi.....berikut adalah kronologi tentang perkara2 yg berlaku start dari 5 Mac 2011 - 13 Mac 2011..

5 Mac 2011...
Birthday abg saye...nama dia azhar tp pggl atan...saye,abg n kak ipar saye pegi makan2 kt Batu Maung..jadi,ini la hasilnya....

sedap bukan??

---------------------------------------------------------------------------------

12 Mac 2011
Saya n adik saya makan kt kedai mamak & tiba2 ada kucen datang minta makanan..inilah video yg sempat dirakam...

----------------------------------------------------------------------------------

13 Mac 2011
Lan & Anim wedding...

Wednesday, February 23, 2011

My Live : Kucen-kucen ku....(part 2)



name : PERIWINKLE(nama ikot birth cert)
detail : nama pendek , PERRY. mak paling sayang dia.kucen yg bijak.






name : ABU
detail : M.I.A (missing in action) dianggap telah mati R.I.P. anak kepada ONING...






name : GEDIK
detail : agak liar krn kurang dapat kaseh sayang, ibu kepada MATON n ABANG(abang tiada gamba lagi)

Tuesday, February 22, 2011

My Live : Kucen-kucen ku....


name : ONING@beruk
detail : bela sejak kecik,skrg dah jadi mak kucen.
UPDATE 11/3/2011 : RIP (kene langgar)






name : OSTAD
detail : tiba2 ada depan rumah.ada corak cam janggut,sbb tu pggl ostad,nk pggl ustad x elok plk.







name : nil
detail : anak OSTAD + ONING







name : UNGGEY(nama manja utk si tunggal)
detail : anak ONING,tp tak tau sapa bapak dia.kucen yg comel.







name : OMEY(nama manja utk comel)
detail : kucen buangan kutip dari bukit merah.






name : MATON (singkatan dr halimaton kot,mak yg kasi nama)
detail : sangat manja.ekor kontot.pic
mak dia blom sempat snap.







name : BUROK(mmg buruk rupa dia,mcm kain buruk)
detail : mak dia dh takde.yatim piatu.






ada lagi 2 ekor tp tak sempat snap. pic abang n mak kpd maton.
ye,sy pencinta kucen,kucen itu comel.

Sukan : Chelsea kalah lagi tapi bukan salah Abg Torres!!


Lama betol tak update blog ni. First thing first,hahahahahahahahaha kpd Chelsea yg kalah lagi. Tersingkirnya Chelsea kali ni bermakna tamatlah impian abg Lampard,abg Droggy n abg Helmet utk merangkul piala FA bt kali ke-3 bturut2..Chelsea tewas kepada EVERTON di bwh bimbingan David Moyes menerusi sepakan penalti bila kedua2 pasukan seri 1-1 setelah 120minit main atas padang. Terima kasih kepada Ashley Cole yg selepas ini mungkin akan dipilih utk bermain dlm pasukan rugby England utk Kejohanan 6 Nations nnt akibat tendangan penaltinya amat menyerupai sepakan Johnny Wilkinson..hahahahhaahah..

lagi gambar2 koleksi utk tatapan......


Tuesday, February 15, 2011

Macam-macam : INIANWARHADI - ini anwar hadi -





Salam 1malaysia...
haha..
Dah macam tgk berita RTM plk..untuk internet-surfer tegar yg slalu layan youtube,sy pecaya korang penah dengar nama inianwarhadi,merupakan satu channel yg wajib anda subscribe.Nak sy bg sebab?ada byk....
  1. perkara yg disampaikan tu sgt jujur
  2. realiti org2 kita
  3. loghat english dia sgt best/fluent
  4. dia org utara!! kedah to be exact
  5. byk lagi...
awesome!!!
lepas korang tgk 1 video dia,mst rs nk tgk lagi video2 dia yg lain..terbaekk dari ladang...
klik link ni utk tgk video dia...







Macam-macam : Khas utk yg berkenaan..

Monday, February 14, 2011

My Life : OPS LALANG

Hari ni cuti. So saya rs hari ni nk tebas rumput & lalang yg dah makin tinggi kt depan rumah. Xde apa yg menarik ttg OPS LALANG ni. Nak menunjukkan bukti yg saya melaksanakan OPS LALANG dgn jayanya, ada gambar sy snap..ohoi!!

p/s: saya sangat rajin,jiran puji :p

Sukan : Chelsea @ Torres yg loser??


Kahkahkah....Chelsea lagi sekali gagal menang walaupun dgn kehadiran striker paling mahal EPL, Abg Torres. Abg Torres skali lg gagal menunjukkan kehebatan walaupun diberi peluang oleh CA sbg peneraju utama(Drogba bole pikir utk pindah ye)..Credit utk Abg Helmet sbb saved penalty masa injury time..

Full-time result : Fulham 0 - 0 Chelsea..


Sunday, February 13, 2011

Hiburan : Survivor Micronesia "Eric si tengin"

Even dah tau siapa winner untuk Micronesia ni, tp nak jugak tgk drama yg ada dlm survivor kali ni. Dah lama xtengok survivor,last tgk pon xingat bila.

Tapi edition ni mcm menarik plk sbb byk insiden yg bole dikatakan agak stupid yg peserta2 ni buat xlupa jgk pakatan2(bkn Pakatan Rakyat) yg xmasuk akal n jahat gila.

Nk komen psl mgg ni, psl ke-stupid-an si eric ni.penat2 dpt imuniti,pastu kena psiko dgn pakatan ppuan,senang2 je bole kasi imuniti tu kt natalie.mmg lg senang la pakatan ppuan nk vote dia kluar. rsnya eric ni bole di-consider sbg "dumbest survivor ever"...hahaha..loser la ko eric..


P/S: by the way, "stupidest" is a word but not a proper grammar

My Life : Trip to Tesco Alma

Tadi pegi Tesco Alma. Beli barang2 nak isi dalam mini bar(baru beli) tu. Beli buah epal, sususegar(terbaek dari ladang), jus oren & etc. Harini ramai org,yela hari minggu,sure la ramai.

Kat penang ni ada kempen "hari tanpa beg plastik". Dulu hanya hari isnin, pastu gov penang upgrade isnin-rabu. Tp start thn ni, hari2 tanpa beg plastik. Good job penang gov. Go green!! Tp biasa la,ada org sokong,ada org xsokong.Klu nk jgk beg plastik,kena byr 20sen.

Untuk menyokong kempen ni,saya telah menghabiskan rm3.99 utk beli beg yg bole ter-biodegradasi secara semula jadi..haha..meaning beg tu bole lupus dgn masa yg singkat klu kita buang. Xmacam beg plastik biasa,amik masa smpi 400-500 thn utk dibiodegradasi scr semulajadi,so utk menyelamatkan anak cucu cicit saya nnt,saya amik langkah awal dgn menanam sifat Reduce:Reuse:Recycle..Beg ni best,bole lipat2(best ke bole lipat2?)haha..



Lepas beli barang2 tu pi makan pulak. Biasa la klu pi tesco,mesti la mkn nasi lemak ayam rempah yg sodap tu..

Saturday, February 12, 2011

Sukan : Manchester Derby...Man Utd 2 - 1 Man City

Hari tengok game EPL, derby antara Man Utd vs Man City..Mcm biasa, Man Utd la menang..Full-time result : Man Utd 2 - 1 Man City...Thanks to Rooney's superb goal!!!

Politikus: Tak puas hati...


Haritu ada baca web "pisau.net", pasal Strategis PKR,Rafizi kena lenjan dalam show "Biacara Rakyat" membincangkan tentang "Program 100 hari PR" kt TV1 oleh YB Kamal(Kamalanathan) dr Hulu Selangor & bos ISIS, Dato apetah nama dia. Tapi tak puas hati sbb bila tengok balik video tu, memang jelas dah sapa yg kena lenjan. So sapa2 rajin,bole la tengok video ni kat http://www.youtube.com/watch?v=CCmdQ_CPnmQ ..ahaks!!

First posting..

Dah lama create blog ni tapi baru nk post.Dulu mmg dah ada planning pasal content blog tapi xde masa nak duduk depan laptop ni & buat posting. So,lepas ni akan ada la post2 yang akan cuba diupdate setiap hari(klu rajin) & mostly pasal politik kot. Akan selit jugak topik2 lain yang menarik. So,hope enjoy dengan blog yang akan jadi cacamerba ni..ahaks!!